Chaos in de mensenwereld

Her_Fading_Words 12 april 2025
In 'Verstoord' heeft Alyssa net de gebeurtenissen in Wonderland achter zich gelaten. Haar moeder is weer thuis en alles lijkt in orde. Tot Morpheus haar wereld inkomt met het nieuws dat Wonderland in gevaar is. Hij vraagt haar hulp om Rood te verslaan. Maar Alyssa wil niet terug, ze wil haar menselijke leven leiden, samen met haar vriendje Jeb. Dat valt niet in goede aarde bij Morpheus, die er alles aan wil doen om Alyssa te overtuigen. Zelfs als dat betekent dat hij haar wereld op zijn kop moet zetten...

Ik had gedacht dat dit boek een beetje last zou hebben van het tweede-boek-in-de-reeks-syndroom (vooral ook omdat het zich grotendeels in onze wereld afspeelt), maar dat viel eigenlijk heel goed mee. Het tempo lag iets trager, maar het was verfrissend om de Wonderland-figuren in een andere setting te zien.

Dit was het boek waar Alyssa duidelijke twijfel begint te vertonen of ze in de mensenwereld of in Wonderland thuishoort. Ze groeit dichter naar Morpheus toe (symbool voor het omarmen van haar afkomst), wat voor de nodige spanning zorgt met Jeb.

Het verhaal maakt op een bepaald moment een twist - eentje waarvan ik had gedacht dat ik het kon voorspellen - maar ik bleek het uiteindelijk bij het verkeerde eind te hebben (en maar goed ook!). Howard weet ook in dit deel de aandacht van de lezers vast te houden. Ik ben alvast klaar om terug te keren naar Wonderland in deel drie.

Meer recensies van Her_Fading_Words