De Engelenmoord
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek De Engelenmoord, geschreven door Bjorn van den Eynde, gelezen. In dit boek ontmoeten we de jonge en niet zo ervaren rechercheur Marjolein de Vriese op het moment dat er een jonge vrouw dood word aangetroffen. Haar keel is doorgesneden met een stuk vinylplaat. Snel na deze moord wordt ook haar vriend dood teruggevonden. Zijn handen zijn afgezaagd en zijn mond is volgepropt met rubber. Deze moorden lijken wel erg veel op de moorden die eind jaren negentig werden gepleegd. Deze moorden werden destijds onderzocht door de vader van Marjolein. Helaas zijn deze moorden nooit opgelost. Lukt het Marjolein om alsnog duidelijkheid te krijgen in wie de dader is van deze moorden? Marjolein wordt geholpen door Nathan Durnez. Marjolein en Nathan lijken in eerste instantie elkaar niet zo goed te liggen. Lukt het hen om toch goed samen te kunnen werken en de moorden op te lossen? Moorden die door het hele land worden gepleegd op kinderen? Wat hebben deze moorden te maken met de moorden uit het verleden?
Op de cover zien we een veer met bloedspetters en glasscherven. De titel in het rood vraagt om aandacht. Wat heeft de veer en de verschillende glasscherven te maken met de moorden die in dit boek worden gepleegd? De cover maakt in ieder geval wel duidelijk dat het om een spannend boek gaat. Het is voor mijn doen, op dit moment, een behoorlijk dikke pil met bijna 500 bladzijden. De hoofdstukken, aangegeven met cijfers, zijn niet lang. De manier van schrijven vond ik erg fijn, het trok mij al vanaf het begin in het verhaal. Het verhaal verteld niet alleen vanuit het gezichtspunt van de recherche, maar ook af en toe vanuit het gezichtspunt van de dader. De dader maakt wel duidelijk waarom hij het een en ander heeft gedaan. Deze afwisseling vond ik wel fijn. Dit boek is mijn eerste kennismaking met de schrijver Bjorn van den Eynde. Deze eerste kennismaking is mij erg goed bevallen. Daarom hoop ik dat er nog meer boeken met de rechercheurs Marjolein de Vriese en Nathan Durnez zullen volgen.