Dromen op Sicilië

Hermi1 25 december 2024
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Dromen op Sicilië, geschreven door Marcella Kleine, gelezen. Een toevallige ontmoeting met de Italiaanse Matteo op het vliegveld in Parijs zet Milou in vuur en vlam. Na heel veel appjes en net zo vele keren facetimen gedurende de nacht besluit ze hem spontaan te bezoeken op Sicilië. Ze ziet het al helemaal zitten en hoopt op een fijne toekomst op dit mooie Italiaanse eiland. Ze kan al vrij vlot weg bij haar werk voor een vakantie en ze vertrekt richting Sicilië. Hoe reageert Matteo op haar komst en komen de dromen van Milou uit? Of gaat het allemaal toch heel anders lopen dan waarop ze had gehoopt?
De cover is, door de gele achtergrond, de bloemen en de schattige roze auto, al heel erg fleurig en straalt je tegemoet. Alleen de cover geeft me al een vrolijk gevoel. Dit boek is het 3e en laatste deel in de dromen serie. Zelf heb ik de eerste twee delen nog niet gelezen. Desondanks kon ik zo dit verhaal in stappen. Het verhaal is geschreven in een vlotte schrijfstijl en met de nodige humor, de personages zijn niet zo erg uitgediept, maar dat lijkt me ook wel lastig in een korter verhaal. Al met al een leuk tussendoortje voor een ontspannen leesavond. Marcella Kleine kende ik eigenlijk vooral als auteur van Thrillers. Het is dan ook wel eens leuk om haar schrijfkunsten via een ander genre te leren kennen.

Meer recensies van Hermi1

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.