Familiestuk 3,5 *

Hermi1 03 maart 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Familiestuk, geschreven door Hetty Visser, gelezen. In dit boek ontmoeten we verstaalster Sara de Herder. Ze krijgt een lucratief aanbod om dagboeken van Mireille in het Frans te vertalen. De opdrachtgever is de familie van Mireille. Ze blijken een rijke bankiersfamilie uit Zwitserland te zijn. Zij bieden Sara een contract aan, waarin duidelijk is aangegeven dat ze verplicht is tot geheimhouding. In eerste instantie is ze erg blij met de royale vergoeding en heeft ze eigenlijk geen vraagtekens bij de eisen die de familie stelt. Maar naarmate ze met de vertaling van de dagboeken steeds verder komt, wordt haar duidelijk dat er het nodige heeft plaatsgevonden. Sara gaat op onderzoek uit, om uit te zoeken wat er jaren geleden zich heeft afgespeeld. Dan blijkt ook haar leven gevaar te lopen. Lukt het Sara uiteindelijk om te achterhalen wat er destijds is gebeurd? Op de cover zien we een spiegel met een lijst er om heen. In die spiegel zit een barst en er zijn de nodige mensen in de spiegel te zien. De spiegel heeft een groenige kleur. Het komt een beetje donker en ouderwets over. Wie zijn toch die mensen die je in de spiegel ziet? Door het zien van deze cover werd ik toch wel benieuwd naar de inhoud van het boek. Het verhaal word verteld vanuit het oogpunt van Sara. Via de dagboeken en de vriendin van Mireille, krijg je als lezer steeds een iets beter beeld van haar, alhoewel er voor mij ook nog wel wat open eindjes bleven. Voor zo´n kort boek is de spanningsopbouw wat mij betreft wel goed, alhoewel het verhaal nergens heel erg spannend wordt. Al met al een leuk verhaal. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Hetty Visser en die is me wel bevallen.
3,5*

Meer recensies van Hermi1