Het Vicariusgenootschap 4,5*
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek het Vicarius genootschap, geschreven door Era Richmen, gelezen. Dit boek is al weer het derde deel in de serie rond hoofdpersoon Jim Matteos. Dit boek is, naar mijn ervaring, ook goed los te lezen. We ontmoeten Jim, nadat hij door een zeilster uit het water wordt gevist. Na de dood van Soraya is Jim een beetje het spoor bijster. Van hem hoeft het leven niet meer zo en hij zoekt zijn heil in de drank. Maar voordat hij helemaal wegzakt krijgt hij, als veiligheidsadviseur van de president, van Julia Davenport een opdracht. Jim gaat op zoek naar het Vicarius Genootschap, een organisatie die zich als een plaatsvervanger van de goddelijke macht ziet. Maar die zoektocht blijkt nog best lastig te zijn, aangezien ze nauwelijks naar buiten treden. Slaagt Jim er uiteindelijk in om dit genootschap een halt toe te roepen? De cover is mooi gedaan, met het silhouet van een man met een pistool in zijn hand. In zijn silhouet zien we de zee met de nodige rotsen. Dit boek bestaat uit 2 verhaallijnen. Namelijk uit die van Jim met zijn verdriet om het verlies van zijn geliefde Soraya, maar ook in zijn zoektocht naar het Vicariusgenootschap. Hij krijgt de hulp van Tess en William. Jim en Tess vullen elkaar supergoed aan. Tess is Digitaal erg vaardig en weet op deze manier toch de nodige informatie boven water te krijgen. Jim daarentegen is absoluut niet digitaal vaardig. Toch heeft ook Tess zaken waar ze toch wel moeite mee heeft. Het andere verhaal gaat over meneer Alexander en zijn assistente Sheila. Beide verhalen worden goed en op een plezierige manier met elkaar afgewisseld en ze komen uiteindelijk aan het eind ook mooi bij elkaar. Een eind die ik zeker niet had zien aankomen. Na het lezen van dit deel ben ik ook wel erg benieuwd naar de andere delen namelijk De paarse Engel en De Saraceense samenzwering en ik hoop dat er naast deze drie delen nog meer boeken zullen komen met Jim Matteo in de hoofdrol.
4,5*
4,5*