Jambi 3,5 *

Hermi1 31 december 2024
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Jambi, geschreven door Sem Stroop gelezen. Het is al 2031 als we Akash leren kennen. Hij woont samen met zijn moeder in Jambi, de hoofdstad van de gelijknamige Sumatraanse provincie. Zijn vader en broers zijn gevangen genomen aangezien ze betrapt zijn op stropen. De moeder van Akesh is ziek en heeft hiervoor medicijnen nodig, dus Akesh moet voor hem en zijn moeder geld verdienen. Dit doet hij door middel van het wassen van auto’s. Dan op een dag ziet hij een advertentie waarin ze vragen om mensen die graag wildlife ranger willen worden. Akesh heeft hier wel oren naar, want hij is dol op de natuur. Hij reageert en komt in het team van wildlife rangers terecht om de tijgers daar in het woud te beschermen. Gaat het hen lukken om de tijgers en het woud te beschermen tegen de stropers?
De cover van het boek is al erg mooi, met de ogen van de tijger die je boven het woud aankijken. Het verhaal wordt in chronologische volgorde verteld en het laat heel goed zien hoe het leven van de tijger er in het woud er uit ziet. Sem weet het verhaal zodanig weer te geven dat ik het gevoel heb met de rangers mee te lopen op hun rondes en me samen met hen te verwonderen over de mooie natuur daar. Het verhaal zet mij wel aan het denken over hoe wij tegenwoordig met de natuur omgaan. De een is toch meer begaan met de natuur dan de ander. Maar toch is het goed om na te blijven denken hoe ieder op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen om de natuur te behouden.
3,5 *

Meer recensies van Hermi1