Een reis langs de Rijn
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Reis langs de Rijn en verder, geschreven door Amber ten Brink, gelezen. Madou wordt via een last minute telefoontje door haar oude moeder meegelokt om samen een reisje over de Rijn te gaan maken. Ze heeft hier eigenlijk helemaal geen zin in en ze wil nog proberen om dit reisje af te zeggen. Maar dat lukt absoluut niet meer en er zit voor haar niets anders op dan met haar moeder mee te gaan. Al vrij snel leren Madou en haar moeder twee heren kennen met wie ze tijdens de reis optrekken. Ze krijgt ook steeds beter in de gaten dat het met haar moeder gaat minder goed gaat dan ze had verwacht. Tijdens de reis heeft Madou ook geregeld telefonisch contact met haar zus en ze hebben het er over hoe het met hun moeder moet gaan op het moment dat het nog slechter met haar gaat. Lukt het hen om een goede oplossing te bedenken?
De cover van het boek is mooi, met een gezellig plaatsje langs de Rijn. De kleuren zijn zacht. Er zijn ook wel wat donkere wolken te zien. Is er wat onheil op komst? De cover trekt me in ieder geval al aan om het boek te lezen, maar ook om zelf een reisje over de Rijn te maken. Het verhaal word verteld vanuit het oogpunt van dochter Madou, die door haar moeder onverwachts word geconfronteerd met een reisje over de Rijn. Door een vlotte schrijfstijl word het thema Dementie zeker in het eerste deel van het verhaal goed naar voren gebracht, waarbij de lastige, soms confronterende situaties goed worden afgewisseld met gezellige zaken die gelukkig ook nog wel lukten. Wat ik wel wat jammer vond was dat het in de loop van het verhaal het steeds meer ging over het liefdesleven van Madou en dat haar moeder en haar dementie wat meer naar de achtergrond raakten.
3 *
3 *