Schim in de Nacht 4,5*
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Schim in de nacht, geschreven door Sterre Carron, gelezen. Sterre is bekend van de Rani Diaz thrillers. Schim in de nacht is haar eerste stand alone. Een aantal van de Rani Diaz Thrillers heb ik al gelezen en deze waren me goed bevallen. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze Stand Alone. In Schim in de nacht ontmoeten we de tweelingzusjes Lorie en Nina. Ze zijn 16 jaar geworden en dit gaan ze met een groot feest vieren. Voordat het zover is, moeten er nog wat lekkere dingen worden gehaald. Terwijl ze in de winkel zijn, vindt er een gewelddadige overval plaats. Ze proberen zich in de winkel te verstoppen, maar worden door de gewapende mannen toch ontdekt. De zusjes krijgen de keuze, een van hen zal met de overvallers mee moeten gaan. Dan zal de ander in leven blijven. Maar spreken de overvallers wel de waarheid hierin? En wat is het motief van de overvallers? Dat is de vraag voor de politie. Lukt het de politie om deze zaak op tijd op te lossen?
De cover is mooi, we zien twee meisjes op de rug. Wie zijn die twee meisjes? En lopen ze hard? Zo ja waarom doen ze dat? In de ruggen van de meisjes zien we een gebouw en ook wat struiken en bomen. Een cover die, na het lezen van het boek, erg goed bij het verhaal lijkt te passen. De schrijfstijl van Sterre is weer fijn. Het verhaal wisselt tussen verschillende, goed uitgewerkte personages. In het verleden ontmoeten we Rik. Wat heeft hij met deze zaak te maken? En in het heden word het afwisselend verteld tussen moeder Eva en het ontvoerde meisje. De wisselingen in perspectief zijn goed gedaan. Het trok mij op deze manier elke keer weer goed het verhaal in. Ik was elke keer weer benieuwd hoe het een ieder zou vergaan. Al met al weer een goede thriller en ik ben dan ook weer erg benieuwd naar het volgende boek van Sterre.
4,5*
4,5*