Verdwenen Stemmen
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Verdwenen Stemmen, geschreven door Marja Boomstra, gelezen. We ontmoeten in dit boek Elena. Haar ouders zijn overleden toen zij nog klein was. Na hun overlijden heeft haar tante haar in huis genomen en haar verder opgevoed. Ondertussen is ze zelfstandig en heeft ze ook al een relatie gehad. Haar ex-partner stalkt haar geregeld en ook haar tante heeft wel bepaalde ideeën over hoe Elena haar leven zou moeten leiden. Aangemoedigd door een goede vriendin besluit Elena om een baan in Engeland te accepteren. Ze gaat naar een afgelegen landgoed, the Green Meadow genaamd, om daar verschillende werkzaamheden te doen. Al snel heeft ze een goede band met sommige medewerkers en familieleden, waaronder de tweeling waar ze voor zorgt. Toch heeft Elena het gevoel dat er iets niet klopt. Heeft dit iets te maken met de mysterieuze verdwijning van twee collega’s en de vreemde houding van haar werkgever? Of is er toch iets anders wat er speelt? Lukt het Elena om te ontrafelen wat er daadwerkelijk zich op dat landgoed afspeelt? En kan ze uiteindelijk ook haar eigen verdrongen herinneringen uit het verleden de baas?
De cover is al mooi met een donkere achtergrond en daartegen aan het profiel van een jonge vrouw. In haar hoofd staan er verschillende bliksemstralen. Hebben deze bliksemstralen met de dromen van Elena te maken of toch met iets anders?
De hoofdstukken zijn niet te lang en de schrijfstijl is weer vlot en beeldend. Ik had echt het gevoel een onderdeel van de bewoners van dit landgoed te zijn. Daarnaast worden de hoofdstukken ook afgewisseld met stukken schuin gedrukte tekst waarin de Meester van zich laat horen. Deze afwisseling vond ik plezierig en hield voor mij de spanning er wel in. Daarnaast weet Marja ook goed de verschillende personages zodanig weer te geven, dat je ze allemaal wel op de een of andere manier kunt verdenken van de verdwijning van de meisjes. Het bleef bij mij in ieder geval heel erg lang onduidelijk wie er nu toch achter de verdwijningen van de meisjes zat. Ik hoop eigenlijk dat er nog wel een vervolg op dit boek gaat komen, aangezien het einde van dit boek toch best open is.