Verziekt

Hermi1 28 december 2024
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik Verziekt, geschreven door Eveline Karman, gelezen. In dit boek ontmoeten we Tosca. Zij is terminaal ziek en haar echtgenoot, die het niet zo nauw nam met de huwelijkse trouw, is een paar weken eerder overleden. Samen hadden ze een zoon, Thijmen. Hij staat op het punt om te gaan trouwen met de influencer Lauren. Nu wil Tosca voor haar overlijden nog het een en ander gaan regelen, zodat ook de bastaard dochter van haar man gerechtigheid krijgt. Lauren krijgt lucht van de acties van Tosca. Welke intenties heeft Lauren eigenlijk? Is ze daadwerkelijk verliefd op Thijmen of gaat ze voor zijn geld? Accepteert ze de acties van Tosca, of gaat ze toch proberen om Tosca tot stoppen te dwingen. Weet Thijmen eigenlijk wel wat er allemaal speelt? En wie is die bastaard dochter en wat weet zij zelf over haar afkomst? Op de cover zie ik een jonge vrouw met natte haren, liggend op de rotsen. Ze kijkt je starend aan. Wie is deze vrouw vraag ik me dan af en wat is er eigenlijk met haar gebeurd? Deze cover nodigt mij al uit om het boek te gaan lezen. Er zijn hoofdstukken met als titel het aantal uren dat Tosca nog leeft en deze worden afgewisseld met hoofdstukken met de namen van de personages uit het boek. Deze afwisseling vond ik wel plezierig. Het hield voor mij de spanning er wel in en hierdoor kwamen de personages en hun beweegredenen ook steeds beter naar op de voorgrond. De spanning is goed opgebouwd en blijft in het hele boek goed op niveau. Het einde van het boek had ik zeker niet aan zien komen. Dit boek is al weer het derde boek van Eveline Karman, maar het is mijn eerste kennismaking deze schrijfster. En het is mij wel goed bevallen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar andere boeken.

Meer recensies van Hermi1