Wraak 3,5 *

Hermi1 21 december 2024
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Wraak, geschreven door Camille Jacobs, gelezen. In dit boek ontmoeten we de politie-inspecteur Arthur. Hij is ondertussen al een tijdje met pensioen. Hij had gehoopt dat hij na zijn pensionering samen met zijn vrouw Vero (zij was een kunstenares) te kunnen gaan genieten van reizen en kunst bekijken. Maar dan komt Vero te overlijden en loopt het leven van Arthur heel anders. Hij komt in eerste instantie in een depressie terecht. Op het moment dat hij daar langzamerhand weer is uitgekomen, wil hij toch eens aandacht gaan besteden aan de nagelaten kunstwerken van zijn vrouw. Als blijkt dat er van deze kunstwerken enkele verkocht zijn en er ook doden zijn gevallen, gaat Arthur op onderzoek uit. Gaat het hem lukken om de onderste steen boven te krijgen en de dader(s) van de moorden vinden? En houden de moorden en de verkochte kunstwerken verband met elkaar?
Op de cover zie ik de gestalte van een man lopen op een kerkhof. Wie is die man en wat doet hij op het kerkhof? Zo met de maan en de wolken heeft de cover op mij in eerste instantie een beklemmende uitwerking. De titel Wraak springt door de rode letters er voor mij wel uit. Door de cover ben ik wel benieuwd naar het boek. De start van het verhaal is, wat mij betreft, wat aan de trage kant en ook zijn er wel wat herhalingen. Maar in de loop van het verhaal komt er steeds meer spanning naar boven drijven. De hoofdpersoon Arthur is goed uitgewerkt. Ik zie hem voor me, het overlijden van zijn vrouw Vero verwerkend en ook zie ik he zitten aan zijn tafel om zijn maaltijden te eten. De andere personen zijn wat minder uitgewerkt, maar dat heb ik niet als vervelend ervaren. Het boek Wraak is mijn eerste kennismaking met de schrijver Camille Jacobs. Deze kennismaking is mij goed bevallen en ik ben toch wel benieuwd naar zijn andere boeken.
3,5*

Meer recensies van Hermi1

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur