Wraaklust

Hermi1 30 december 2024
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Wraaklust, geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn gelezen. In dit boek ontmoeten we Keet de Beijl. Ze lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. Ze is getrouwd met Sijmen Verlaat. Sijmen is een oud voetballer en nu een succesvolle voetbaltrainer. Samen wonen ze in een prachtig huis. Daarnaast is ze mede eigenaresse van een kledingzaak waar ze luxe en stijlvolle kleding verkopen en ze bezit ook nog een vakantiehuis op Ibiza. Dan, heel plotseling, komt Sijmen door een auto ongeluk te overlijden. In eerste instantie lijkt het er op dat het om een noodlottig ongeval gaat, totdat forensisch rechercheur Fedde Laakman een onderzoek naar het ongeval van Sijmen begint. Plotseling is iedereen verdacht, ook Keet zelf. Hoe weet Keet zich staande te houden in deze situatie? En komt er wel duidelijkheid over het ongeluk welke Sijmen is overkomen en waardoor hij kwam te overlijden?
Op de cover zie ik een jonge vrouw met de armen om haar heen. Het lijkt wel alsof ze in een bad zit met bloed. Wie is deze jonge dame? En waarom zit ze toch in zo’n bloedbad? Het maakt mij in ieder geval al wel nieuwsgierig. De ondertitel “Hoe ver ga jij om jezelf of je geliefden te beschermen” versterkt mijn nieuwsgierigheid. Het boek heeft twee verhaallijnen en beide verhaallijnen worden verteld vanuit het perspectief van Keet. Door de stukken uit het verleden lezen we dat Keet geen gemakkelijke jeugd en verdere leven heeft gehad, totdat ze met Sijmen trouwde. Ze heeft zich in die tijd gelukkig altijd staande kunnen houden. Door over dit verleden van Keet te lezen snap je wel hoe en waarom Keet geworden is zoals ze nu is. De verhaallijnen heden en verleden worden op een plezierige manier met elkaar afgewisseld. En het zorgt wat mij betreft voor een goede spanningsopbouw. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Saskia Oudshoorn. Een kennismaking die mij goed bevallen is en ik ga zeker meer van haar boeken lezen.

Meer recensies van Hermi1

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.