Mooi tweede deel
De magie van de Wensenwinkel is het tweede deel. Alhoewel er wel wat van het eerste deel naar voren komt in het verhaal, kan dit boek prima als standalone gelezen worden. De Wensenwinkel opent een tweede filiaal, dit keer in Rotterdam. Vier vrijwilligers, Fay, Jim, Sjaak en Charlotte proberen weer zoveel mogelijk wensen te vervullen van de arme mensen in de havenstad.
De wensenwinkel deel 1 was al zo'n heerlijke wie goed doet, goed ontmoet feelgood en dat is De Magie van de wenswinkel ook. Chantal en Saskia hebben weer een mooi verhaal geschreven met hartverwarmende personages en grappige voorvallen. Het was leuk om Jim weer terug te hebben en hoe de nieuwe personages ondanks hun verschillen toch weer veel wensen konden vervullen. Ook is er ruimte voor hun zoektocht naar geluk en liefde .Leuk is dat het in Rotterdam afspeelt en er best wat herkenbare plekken ter sprake komen. Zo zijn niet alleen de personages herkenbaar, maar ook de omgeving.
De magie van de Wensenwinkel is ondanks het maatschappelijke onderwerp, een positief en luchtig boek, vol humor, vriendschap en liefde. Ik hoop nu nog maar één ding. Dat deel 3 zich af gaat spelen in Utrecht.