Niets is wat het lijkt
De Sleuteldrager is zowel een thriller, detective, misdaadroman en Fantasy. Als Fantasy lezer, met af en toe een thriller tussendoor was ik al snel erg nieuwsgierig naar dit boek. Toen ik de mogelijkheid had om via een Boeken toer het boek te kunnen lezen, was mijn beslissing snel genomen.
Het verhaal gaat over rechercheur Finlay die samen met zijn partner Claire bij een moord worden geroepen. De vrouw van het slachtoffer, Robyn, gedraagd zich heel verdacht.
Finlay Reid heeft sinds zijn 33e verjaardag de gave om Halfwegen, doden die nog op aarde ronddoolt, te zien. Hij is een Kai Door in iemands herinneringen te komen kan Finlay de halfweg helpen om verder te gaan.
Kan, maar willen doet hij dat niet. Wanneer hij tijdens het onderzoek de Mara (een overledene die een Kai is geweest, meestal een crimineel) Damian ontmoet, beseft Finlay dat hij wel degelijk iets met zijn have moet doen.
Als eerste kan ik zeggen: wat een pageturner. Het is heerlijk vlot geschreven, het verhaal is erg mysterieus en telkens is alles toch anders dan dat ik verwachtte.
Het verhaal wisselt veel van perspectief en tijd, maar meestal was in de eerste zin meteen duidelijk uit welk oogpunt en op welk tijdstip het plaatsvond. Ik vond het dan ook niet storend.
De hoofdpersonages zijn goed omschreven en voelen menselijk aan, ondanks sommige een gave hebben en anderen niet meer echt leven. Vooral Finlay zie je in dit boek groeien.
Wanneer ik een minpunt moet noemen in het verhaal dat zeg ik het einde. Niet omdat het einde niet goed is,maar omdat er een aantal vragen openblijven en ik nu een volgend deel verwacht. Mocht deze er komen, dan ga ik die zeker lezen.