Prachtig Debuut
'Geef de Duivel wat hem toekomt' is het debuut van Monique van Veen. Het verhaal speelt zich af in de buurt van New Orleans in de jaren 60/70. De gebroeders Henry en John Duncan wonen in hun ouderlijk huis, die heel toepasselijk Duncan House wordt genoemd. De kosten van het landgoed zijn hoog en daarom wordt een deel gebruikt als residentie voor ouderen. Duncan House wordt opgeschrikt, wanneer kort na elkaar twee bewoners vermoord worden gevonden, met beide keren een boodschap van H.
Wat volgt is een spannende thriller met veel diepgang, waarbij onderwerpen als rassenongelijkheid, homofobie, broederliefde en verschil in status niet geschuwd worden. In het begin strooit Monique met namen, wat er even voor zorgde dat ik maar moeilijk in het verhaal kwam. Maar zodra ik alle personages voor me zag door de duidelijke omschrijvingen, kon ik het boek moeilijk wegleggen.
Monique heeft een mooie beschrijvende schrijfstijl, waarbij ik alles voor me zag ( op een stuk zelfs helaas dat ik het voor me zag). Het verhaal is in een rustig tempo geschreven, waardoor er veel ruimte is voor detail en diepgang. Het verhaal zit goed in elkaar met de nodige plottwists.
Meestal vergelijk ik geen auteurs met elkaar, maar bij dit verhaal van Monique plopte er wel eentje in mijn hoofd. 'Geef de duivel wat hem toekomt' bracht me helemaal in de sferen van de boeken van Agatha Christie. Dit boek is een aanrader en Monique van Veen is een auteur om in de gaten te houden.
Bedankt Godijn Publishing en Monique dat ik mee mocht doen met de blogtour!
Bedankt Godijn Publishing en Monique dat ik mee mocht doen met de blogtour!