Spannende thriller, maar mist de diepgang
Geen haar beter is het eerste boek dat ik van José Kruijer heb gelezen. Dit boek gaat over Laureen, een haarstyliste die een eigen kapsalon begint, en haar man Jesper, een succesvolle makelaar. Vanuit Haarlem verhuizen ze naar Egmond aan Zee. Hun tienerdochter Mikki, gaat studeren in Utrecht, maar komt regelmatig bij hun langs. Het geluk lijkt hun toe te lachen, maar ze houden iets uit het verleden voor elkaar verborgen. Of dit verstandig is?
Geen haar beter is een spannende en vlotlezende thriller. Ik word al snel in het verhaal getrokken door een spannende proloog. Langzamerhand worden alles een klein beetje duidelijker. Wanneer ik dan eindelijk denk te weten hoe het verder gaat, komt er een plottwist. Het verhaal speelt zich af in Haarlem, Egmond aan Zee en IJmuiden, waar ze een vakantiehuisje hebben. Ik denk dat dit voor mensen die in die omgeving wonen het leuk en herkenbaar is.
De schrijfstijl van José is erg beschrijvend, waardoor ik een heel duidelijk beeld voor me zag van de personages en de omgevingen. Ik denk dat Mikki wel een favoriet personage is, een echte ideale dochter, maar vraag me af of ze wel realistisch is.
Wat ik een beetje miste in het verhaal was diepgang. De angst, verdriet en andere emoties hadden voor mij veel meer naar voren mogen komen. Nu had ik meer het idee dat ik van een afstand emotieloos meekeek. Hierdoor raakte het verhaal mij niet echt. Ook had ik het gevoel dat de verhaallijnen niet lekker naast elkaar liepen en het een beetje een overdaad was.
Geen haar beter is fijn om te lezen, spannend, en ideaal als je even niet zo emotioneel boek wil lezen.
Bedankt Godijn voor het recensie-exemplaar.
Bedankt Godijn voor het recensie-exemplaar.