Singlereis in bijzondere kerstsferen
Ho ho ho Singlereis is het derde en laatste deel van de Singlereis-serie van Inge van Prooijen.
Net als in deel twee organiseren Coco en Lars een Singlereis. Dit keer rond de kersttijd en naar Thailand. Dit keer is er ook veel tijd voor ontspanning. Coco kijkt wel dubbel naar deze reis, aangezien David ( haar ex-scharrel uit deel 1) meegaat. Ook speelt er nog iets anders.
Buiten David gaat ook Daisy mee. Daisy is op zoek naar een man die hetzelfde wil als zij, namelijk zichzelf settelen en daar hoort Max die ze overal toevallig tegen het lijf loopt niet bij. Max is namelijk het tegengestelde van wat ze wil, een backpackende surfer. Daarintegen is David precies de persoon die ze zoekt,maar toch mist er iets bij David wat er wel bij Max is.
Wat een fijne afsluiter is dit. Het verhaal van Coco en Lars verdiept zich en laat ook de uitdagingen in een relatie zien. Verder is er ook het verhaal van Daisy, David en Max dat daar doorheen verteld wordt. Heel mooi verteld en laat zien dat liefde niet te sturen is.
De schrijfstijl van Inge is vlot, luchtig en met humor. Doordat er tijdens deze reis minder gereisd werd, was er meer ruimte voor de verhalen, doordat het vaker in dezelfde omgeving afspeelde.
De kerstsfeer is bijzonder in dit boek, maar wel herkenbaar voor mij. Ik zat ooit vlak voor kerst in Costa Rica. Kerst zonder kou is erg apart.
Kortom Ho ho ho Singlereis is weer een ontzettend leuke novelle om even in een ander land te leven, waarbij je hart vol stroomt met liefdevolle gevoelens.
Bedankt Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar
Bedankt Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar