Gevoelige slowburn met age gap
Nadat Marly een vervelende ervaring heeft gehad met haar vriend Kelvin, gaat ze langs een gynaecologenpraktijk. Daar is op dat moment alleen de mannelijke gyneacoloog aanwezig. Aantrekkelijk is deze oudere man, Robin, ook.
Marly blijft in Robins hoofd rond dwarrelen en als hij haar regelmatig 's nachts tegenkomt op een bankje in het park, neemt hij haar onder haar hoede. Onder andere zijn tweelingzus Willow denkt dat hij dat beter niet kan doen. Marly en Robin hebben een verleden, maar alleen Robin weer hier iets van af.
Omdat ik altijd al de jouwe was. Alleen de titel is al prachtig, dromerig en liefdevol. Ik luisterde dit boek en heb van elk woord genoten. Emma Anna is een ster in schrijven van gevoelige en emotionele verhalen, dat laat dit boek zeker zien.
Er wordt afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Marly en van Robin. Beide hoofdpersonen leerde ik hierdoor ook goed kennen en werden echte personages. Vooral de gedachtes en gevoelens gaven Marly en Robin een echte ik.
Het verhaal is een slowburn, maar daardoor is er heel veel ruimte om gedachtes en gevoelens te omschrijven. Emma doet dit zonder dat het verhaal saai wordt. Het blijft boeien tot het laatste woord.
Omdat ik altijd al de jouwe was is het derde boek van Emma dat ik las. Hoewel ik Een zee in Elysium ook een geweldig boek vind, is dit boek toch mijn favoriet.