Kleine blik in het leven van (en met) Reve

Het pak van Sjaalman 17 februari 2025
De foto’s in dit boek, gemaakt door vooral Teigetje en in mindere mate Woelrat, laten een glimp van Reve zien zoals hij echt was. In elk geval zien we minder een poseur dan we doorgaans te zien krijgen op foto’s. Enkele van de platen zijn bekend, zoals die van een slechts in zwembroek gehulde Reve die tegen een boerenhek leunt of die waarin hij getooid met arbeiderspet met een schep beton mengt, onder andere omdat ze zijn afgebeeld op glasmonumenten in Greonterp. De anekdotes bij de fotos, die overigens niet per se betrekking hebben op de afbeelding waarnaast ze staan, voegen doordat ze uit de eerste hand komen zeker wat toe aan wat al over de beschreven gebeurtenis of het leven wat Reve met Teigetje en Woelrat bekend was. Een aardige blik in het leven van en met Reve.

Meer recensies van Het pak van Sjaalman