I am Lily “badass” Rieder-Dubois, you are?
Beeld je in, je kan niet meer zonder bescherming naar buiten, in de zee zwemmen, vergeet het…, je hebt een chip in je hoofd, natuur…euhh? Welke natuur??
Het verhaal speelt zich in een dystopische wereld waar de klimaatverandering duidelijk zijn voetsporen heeft nagelaten. Er werd een muur gebouwd rond de Nieuwe Unie van tientallen meters hoog om de stijgende zeespiegel tegen gaan, besmettelijke lichaamsvochten, vleesetende schimmels…
Lily is een influencer en ze wil de meeste volgers hebben en heeft er veel voor over. Ze leeft in haar cocon en heeft geen besef van wat er zich allemaal afspeelt buiten. Een jongen kruist haar pad, Samuel, met wie ze zonder beter weten in zich een gevaarlijk avontuur stort. Van een naïef meisje ontwikkelt ze zich tot een jonge tiener waar de indrukken van de wereld, de normen en waarden, zich stilaan in haar hoofd beginnen te vormen.
Dit is geen ver van mijn bed show, de C-pandemie, het klimaat, onverdraagzaamheid, politieke onenigheid, sociale media verslaving…dat hebben we ook in de huidige wereld.
Spannend tot de laatste pagina, door de vlotte schrijfwijze van Tom ben je volledig gekluisterd aan de lippen van Lily. Beton!
Hopelijk komt het niet zover zoals in de Nieuwe Unie!
Naast zijn werk in de media is Tom De Cock ook auteur van verschillende boeken. Hij is ook activist en pleitbezorger voor de LGBTQ+ gemeenschap en zet zich in voor de belangen van jongeren.
Hopelijk komt het niet zover zoals in de Nieuwe Unie!