Pakkend geschreven maar net te lang doorgegaan
Er is al veel over dit boek geschreven, dus ik ga verder niet in op de inhoud. Het is een pakkend verhaal, goed geschreven maar met iets minder pagina's was het nog beter geweest. Het zou mogen eindigen op pag. 294, na de zin " Quintin, we zijn thuis".
Alles wat daarna komt doet afbreuk aan de ontwikkeling die de hoofdpersoon heeft doorgemaakt, de laatste pagina's zijn haastig en slordig afgeraffeld, niet true to person en de 'gebeurtenis' is nodeloos melodramatisch. Alsof de schrijver opeens bedacht dat hij YA schreef en dat zijn lezers niet tegen een open einde kunnen. Jammer. Ik had graag 5 sterren gegeven maar het zijn er slechts 3 geworden.
Update: ik heb het boek nogmaals gelezen, tot pag. 294 en heb mijn oordeel aangepast naar 4 sterren. Het is gewoon erg goed geschreven alleen jammer van het laatste hoofdstuk.