De Eiffeltoren is magie!

Parijs, de thuishaven voor Lana en haar opa. De plotse dood van haar moeder brengt Lana volledig uit balans, vanaf dat moment staat de tijd stil voor haar en lijkt heel haar leven overschaduwd door het verdriet om haar moeder. Maar dan verandert alles wanneer Lana op een dag een mysterieus pakketje en brief ontvangt. De zender ervan beweert dat ze kan tijdreizen wanneer ze 's avonds een bezoek brengt aan de Eiffeltoren. Lana's ongeloof is groot...maar ze is vastbesloten om deze kans met beide handen te grijpen. Ze haast zich in allerijl naar de Eiffeltoren te midden van een hevige storm...

"Er zijn wel meer dingen die ik niet helemaal begrijp. Maar dat betekent niet dat ze niet mogelijk zijn."

De cover van dit boek stal onmiddellijk mijn hart en geeft naar mijn gevoel ook de juiste sfeer van het boek weer: een wervelend avontuur met de Eiffeltoren die een centrale plaats inneemt. De lezer leert zowel het moderne Parijs als het Parijs van 1909 door de ogen van Lana kennen, de tijdsgeest is mooi weergegeven in het boek en ook de . De schrijfstijl van de auteur is vlot en beeldend, met hier en daar een vleugje geschiedenis en een vleugje magie. De zinnen zijn eerder eenvoudig en dus ook geschikt voor jonge lezers die zelf het boek onder handen willen nemen.
De emotionele reis die Lana maakt doorheen het verhaal is op een mooie, integere manier beschreven.

"De tijd laat zich niet veranderen. De enige wek is vooruit, hoe moeilijk het ook is."

Alleen het einde kon wat mij betreft misschien nog iets diepgaander uitgewerkt worden, maar absoluut een aanrader!

Meer recensies van Hilde Van Gysegem - Redheadbookaddict