Fantastisch opgebouwd van A tot Z!
Maak kennis met Seren Engels een succesvolle jonge vrouw die met haar modelabel 'Dark Angel' een vaste plaats heeft ingenomen in de modewereld. Achter die façade van zelfvertrouwen, schuilt soms ook een onzekerheid, zeker wanneer Seren terugdenkt aan haar studententijd bij de Sandwichclub, de zelfverklaarde naam van de vriendenclub waar ze 10 jaar geleden deel van uitmaakte tot wanneer hun hechte groep plots uit elkaar viel door de verdwijning van Cleo.
Wanneer het ex-vriendje van Cleo, Stijn, plots opduikt op een mode-evenement van Seren en daar dan ook nog eens dodelijk ten val komt, gaat de bal pas echt aan het rollen. Seren krijgt vanuit het niets dreigbrieven, ondertekend door Cleo zelf. Brieven waaruit blijkt dat geen van hen Kerstmis zal halen. De klok tikt genadeloos verder en met nog 3 weken op de teller, gaat Seren onverbiddellijk op zoek naar de waarheid achter de doodsbedreigingen. Want niemand, maar dan ook niemand mag ooit te weten komen wat er écht met Cleo gebeurd is.
Voor mij is 'Ze kwam terug' de allereerste kennismaking met het werk van Barbara De Smedt, maar wat smaakt dit boek naar veel meer. De schrijfstijl van De Smedt is heerlijk eenvoudig, met behoorlijk korte hoofdstukken, zonder al te veel tierlantijntjes en het verhaal leest om die reden dan ook werkelijk als een trein. Het boek haalt net de kaap van 400 bladzijden maar ik las hem op een tweetal dagen uit. Uiteraard kwam dit ook door het fantastische verhaal dat werkelijk van A tot Z perfect is opgebouwd. Aan de hand van flaschbacks krijgt de lezer beetje bij beetje meer informatie over de vroegere studententijd van de 6 jongeren die deel uitmaakten van de Sandwichclub. Alles wordt beschreven vanuit het perspectief van Seren en de druk loopt al gauw snel op. De beklemmende spanning blijft doorheen het hele verhaal aanwezig en zorgt ervoor dat je als lezer absoluut wil weten wat er destijd gebeurd is. Wanneer je denkt het antwoord te weten, komt er toch nog een verrassende plotwending, waardoor je de kaft van het boek op het einde met veel voldoening dicht slaat. Een zeer goed opgebouwd verhaal, waarbij de auteur flinters van informatie geeft doorheen het boek en de lezer steeds getriggerd blijft om meer te weten te komen.
Hou je van een sterke psychologische thriller zonder al te veel gruwelijkheden? Dan is dit een mega aanrader voor jou!