Rauwe rouw verpakt in whodunnit
Geef de duivel wat hem toekomt. Monique van de Veen
Dit is een uitzonderlijk boek, geschreven door een uitzonderlijk talent.
Het kan volgens míj wedijveren met “Einde verhaal” ben A.J. Finn, maar dan beter.
Die heb ik nl. gelezen voor de Hebban leesclub.
Deze blonk uit in ellenlange, oeverloze conversaties. Die zitten er (gelukkig) hier niet in. Het gaat als volgt:
De Duncan broers, John & Henry zijn erfgenamen van ‘oud geld’. Ze wonen in een kast van een landhuis te New Orleans. Daar speelt het hele verhaal zich dan ook af. Het grote huis wordt tevens bewoond door ‘so called friends’, uit financiële noodzaak. En dan zijn er nog Ozzy, Sally en Mary, die er werken.
Alsook Leroy, een 19 jarige ex-drugsverslaafde die er helpt in het kader van een soort rehabiliteringsprogramma. Matthew is zijn vaste begeleider, die er ook vaak is.
We leren alle personen kennen en onderscheiden de ‘goede’ van de ‘slechte’.
Daarna volgen 2 moorden en een dodelijk verkeersongeval in sneltempo elkaar op. Er volgt een spannende whodunnit terwijl elke persoon zijn ziel blootlegt.
Alle thema’s komen aan bod! De verleiding van drugs, kindermishandeling, geweld, manipulatie, machtsmisbruik. En de jarenlange verdoken homofobe relatie tussen een zwarte en een blanke man.
Maar bovenal rauwe rouw van de hoogste plank.
Ik heb dit boek dan ook met stijgende verbazing gelezen. Heel knap geschreven. Het straalt ook een positieve energie uit. Een boodschap van alles komt goed, ondanks álles…
Dit is een uitzonderlijk boek, geschreven door een uitzonderlijk talent.
Die heb ik nl. gelezen voor de Hebban leesclub.
We leren alle personen kennen en onderscheiden de ‘goede’ van de ‘slechte’.
Maar bovenal rauwe rouw van de hoogste plank.