Aangenaam verrast
Dit was mijn eerste kennismaking met de integerste schrijvende politieagente van Amsterdam.
Ik beken eerlijk dat ik niet stond te springen om dit boek te lezen voor de leesclub van Harper Collins.
Dit genre, ‘waargebeurde verhalen in dagboekstijl’ à la PRIO 1 boeien mij niet écht.
Máár, Lieke heeft mij onmiddellijk meegenomen in “haar” stad tussen de pooiers, dealers, winkeldieven en recidivisten van allerlei pluimage. Suïcidale personen, het vinden van lijken en moordonderzoeken.
Het komt allemaal aan bod.
Wat mij echter het meest trof is de menselijkheid, het communiceren met veelplegers of andere “klanten”. Ze moed inspreken waar nodig.
Haar eigen problemen schuwt ze ook niet. Ze vermeldt alles en giet overal een (h)eerlijk sausje van humor en nuchterheid over.
Het laat mij achter met verwonderin en bewondering voor alle agenten waar dan ook.
Al is er natuurlijk maar 1 Lieke Hester! Driewerf hoera. Ik ben fan.
Het komt allemaal aan bod.
Al is er natuurlijk maar 1 Lieke Hester! Driewerf hoera. Ik ben fan.