Stel dat je verliefd werdt op een "moordenaar" ...

Historywoman1994 01 april 2025
Drie jaar na de dood van haar man besluit lady Annabelle Turner zich weer te bewegen in de Victoriaanse high Society. Haar aandacht wordt al vrijsnel getrokken naar de mysterieuze lord Gabriel Phillips. Ondanks de geruchten dat hij wel de "moordenaar" zou kunnen zijn van zijn vrouw die onder raadselachtige is overleden. Laat lady Annabelle zich er niet van weerhouden om contact met hem te zoeken. Al lijkt het er ook op dat er naast lord Phillips ook meer gegadigden zijn die zich aangetrokken voelen tot lady Annabelle. Lukt het om nogmaals de ware liefde te vinden? Of hebben ze het allemaal alleen gemunt op haar rijkdom?

Het is mijn eerste kennismaking met schrijfster Rachel Elisabeth. Haar schrijfstijl is prettig en is eenvoudig en zonder poespas. Je leest dit verhaal vanuit de zwart weduwnaar, lady Annabelle Turner.
De start van het verhaal ging wat langzamer. Persoonlijk had dit wel wat sneller mogen gaan. Al werd op deze manier wel duidelijk en met aandacht alle personages geïntroduceerd die in dit verhaal voorkomen. De vaart van het verhaal die eerder in het verhaal ontbrak werd halverwege ruimschoots goed gemaakt. Hierdoor werd het behoorlijk spannend. Het verhaal had ook wel wat weg van het bordspel cluedo. Het mysterie achter de geheimzinnige lord Gabriel Phillips en wil van Annabelle om dit raadsel te ontrafelen. Zorgde erbij
mij voor dat ik steeds maar weer door wilde lezen in dit verhaal.

Het verhaal speelt zich wel af in het verleden. Maar het wordt mij niet duidelijk welk jaar extact. Voor liefhebbers van verhalen van Julia Quinn en Julie Klassen is dit verhaal zeker een toegevoegde waarde om te lezen. Ik krijg het idee dat Rachel Elisabeth zeker dezelfde setting en tijdgeest wilde creëren als beide schrijfsters in hun boeken doen.

Kortom wil je lekker wegdromen met een romantische verhaal? Maar toch nog ook een fijne detective lezen? Dan beveel ik je dit verhaal van harte aan!

Meer recensies van Historywoman1994