Een mooi debuut
Rondstruinend in de bibliotheek, tegenwoordig ook vaker op de YA afdeling kwam ik dit boek tegen op de "nieuwe aanwinsten", Frambozenzomer. Een boek waar een groep jongeren (13-16jr) twee weken op een Fit&Fun zomerkamp gaan. Een kamp gericht op een gezondere levensstijl voor jongeren die struggelen met hun gewicht.
Een leuk, innemend, modern en vlot boek met thema’s, zoals oa (over)gewicht, zelfvertrouwen en Lhbti+. Ik denk een heel nuttig boek en ik hoop oprecht dat jongeren die dit boek lezen er ook echt iets aan hebben. Ook heel goed dat er in het begin vh boek een trigger warning staat.
Aanvankelijk had ik het idee dat het wat kinderlijk is geschreven maar dat kan natuurlijk maar zo komen omdat ik (allang) geen young adult ben. Maar dat het juist zó is geschreven dat het boek voor iedereen toegankelijk is. Een mooi debuut van Lucas Versteeg!