Het kan Hannah niet zijn. Maar ze is het wel.
De kaft is mooi maar het gebouw en de omgeving voor een school.
De oorspronkelijke titel, the reunion, vertalen was beter geweest of de wake.
White Cross Academy gaat gesloopt worden maar men komt op een lijk uit tijdens de werken.
Jennie Whitemore, inspecteur en oud student, krijgt de zaak.
Het slachtoffer, Hannah Jennigs, lid van de fotografieclub met 5 vrienden en waar onze inspecteur als student deel uit maakte.
Dus hebben twee mooie verhaallijnen:
1/ het onderzoek van het politieteam onder leiding van Jennie wat ik niet gemakkelijk zal zijn omdat ze oude vrienden moet ondervragen.
Hert lijk is gevonden na 30 jaar, dus een cold case
Degelijk uitgewerkt politieonderzoek!!
2/ de relatie Jennie en oude vrienden
Haar oude vrienden kunnen hier toch niets mee te maken hebben?
Botsing tussen chef en Jennie: Je probeert mij wel degelijk tev chanteren. Geen. Ik wil gerechtigheid voor het slachtoffer.
Het verleden bij Jennie: opeens een herinnering. een scherpe pijnscheut van verdriet klieft als een mes door haar hart.
Deze strijd van Jennie, herinneringen, conflict met ... en dan het onderzoek tot een goed einde brengen, is zo mooi in beeld gebracht.
Hierdoor stijgt het verhaal naar een hoger niveau = meer sterren . Dus 5 plus of zelfs 6 sterreen.
Een probleem: wie van de twee schrijvers heeft het meeste verdienste.
Een aanrader.
plot:5
leesplezier:5
spanning:5
originaliteit:4
Veel leesplezier met Jennie en haar voortdurende strijd tussen het nu en het verleden.
De oorspronkelijke titel, the reunion, vertalen was beter geweest of de wake.
Jennie Whitemore, inspecteur en oud student, krijgt de zaak.
Dus hebben twee mooie verhaallijnen:
Hert lijk is gevonden na 30 jaar, dus een cold case
Degelijk uitgewerkt politieonderzoek!!
2/ de relatie Jennie en oude vrienden
Haar oude vrienden kunnen hier toch niets mee te maken hebben?
Een probleem: wie van de twee schrijvers heeft het meeste verdienste.
Een aanrader.
plot:5