Alles loopt verkeert in deze twee zaken.
Een leuke kaft met de foto van een winkelgaanderij in Brussel.
De titel is mij iets minder duidelijk als ik het verhaal heb gelezen.
Brussel 1923.
Twee uiteenlopende verhaallijnen voor Cyriel, inspecteur en Pynaert, hoofdcommissaris.
1/ de dag na het verlovingsfeest van Bernadette vinden de ouders hun dochter dood in bed.
Een familie van adel die recht over het justitiepaleis wonen waar de politie ook is gevestigd.
De genodigde hebben het feest verlaten in aanwezigheid van het slachtoffer.
Dus de moordenaar moet gevonden worden tussen het personeel, butler, kok, kamermeisje enz.
De verloofde van Bernadette is ook niet vrij te spreken.
Voor Cyriel niet eenvoudig en geraakt helemaal de draad kwijt als hij tijdens zijn onderzoek verneemt dat Bernadette een relatie heeft met een andere vrouw.
1923, een moeilijk onderwerp schijnbaar toen.
Toch leuk verwerkt in een spannend verhaal.
2/ Een aanslag op De Algemene Spaar en lijfrentekast in Brussel.
Voor jonge lezers een onbekende bank maar waar toch veel Belgie vroeger klant van waren.
Iets later is er een bomaanslag op een juwelier in Brussel waar de gestolen juwelen zijn aangeboden.
Voor Cyriel weer een grote zaak en die iets zou kunnen te maken hebben mat anarchisten.
De spanning neemt toe en tot overmaat van ramp moet de politie nog verhuizen naar een nieuw gebouw.
Ook in 1923 eisen de mensen veilig ovedr straat te kunnen gaan zonder het risico te lopen te worden vermoord.
2024 is dit zelfs een thema in de verkiezingsstrijd.
Er is dus niets verandert of verbetert.
Door vallen en opstaan lukt het Cyriel en zijn collega´s de beide zaken tot een goed einde te brengen.
Zeer spannend vanaf het begin tot het einde.
Een degelijk politieonderzoek uit 1923 dat lezers van vandaag toch een totale andere kijk zullen geven over het leven van toen.
Men ziet ook dat het verhaal geschreven is door iemand met kennis van zaken.
Zeer zeker een aanrader.
De titel is mij iets minder duidelijk als ik het verhaal heb gelezen.
Brussel 1923.
De genodigde hebben het feest verlaten in aanwezigheid van het slachtoffer.
De verloofde van Bernadette is ook niet vrij te spreken.
1923, een moeilijk onderwerp schijnbaar toen.
Toch leuk verwerkt in een spannend verhaal.
2/ Een aanslag op De Algemene Spaar en lijfrentekast in Brussel.
2024 is dit zelfs een thema in de verkiezingsstrijd.
Er is dus niets verandert of verbetert.
Zeer spannend vanaf het begin tot het einde.
Men ziet ook dat het verhaal geschreven is door iemand met kennis van zaken.
Zeer zeker een aanrader.