Er is iets vreselijks gebeurt in dit huis.
De kaft geeft iets weer van het verhaal maar zeker niet het belangrijkste.
De titel is ver gezocht.
Beter had misschien geweest, het geheim.
Toch iets vreemd verhaal.
Op zoek naar een nieuw huis voor het jonge koppel.
In plaats van een thriller, geraakt de lezer meer in een horro/griezelverhaal dat zeer laat overgaat naar een thriller.
Twee verhaallijnen:
1/ het nu en dat is dan vinden en onderzoeken van een nieuw huis waar een zeer bekende psychiater, Adrienne Hale heeft gewoond.
2/ het verleden en dat is het leven van deze dame die schijnbaar toch ook maar een gewoon mens waar de stoppen van kunnen doorslaan, ongeacht dat zij de mens zo grondig kan doorgronden.
Hierdoor gaat zij ook in de fout en tracht met hulp haar fout te doen verdwijnen.
De setting is wel mooi weergegeven. De winter met veel sneeuw, eenzaam en verlaten en geen verbinding met de buitenwereld.
Het plot komt dan ook zeer verrast uit de lucht gevallen op het einde van het verhaal.
Het epiloog heeft ook geen enkele bijgevoegde waarde.
Ik heb al beter werk gelezen van deze schrijfster.
plot:3
spanning:2
leesplezier:2
originaliteit:2
De titel is ver gezocht.
Beter had misschien geweest, het geheim.
Toch iets vreemd verhaal.
Op zoek naar een nieuw huis voor het jonge koppel.
Twee verhaallijnen:
Het epiloog heeft ook geen enkele bijgevoegde waarde.
Ik heb al beter werk gelezen van deze schrijfster.
plot:3
spanning:2