Een verhaal om niet weg te leggen!

Icegini 09 maart 2025
Wat een pareltje! Shelly Read neemt ons mee in een verhaal dat begint in 1948, in Colorado. Victoria Nash is zeventien jaar en haar dagen spelen zich elke dag als hetzelfde af, vooral sinds de dood van haar moeder. Want haar taken liggen nu bij Victoria. Op een herfst ochtend loopt ze met een wagentje vol met perziken van de familie boerderij naar het dorp, wanneer ze door een jongeman op een kruispunt de weg wordt gevraagd. Op dat moment kan ze hem negeren of doorlopen, ze begrijpt dat dit niet zo maar een moment is. Negeren doet ze echter niet en deze ontmoeting zal Victoria's wereld op zijn kop zetten en ze zal nooit meer zijn wie ze die ochtend was toen ze van thuis vertrok. Ongeveer twintig jaar lang voelen we de liefde, verdriet, angst en hoop die ook Victoria voelt en door de schrijver perfect worden beschreven.

Ga als een rivier was tegelijkertijd mooi, intens, droevig.... Een verhaal dat ik niet weg wilde liggen voor de nacht. Dit is ook een verhaal waarin je van vele dingen niet wilt dat ze gebeuren, maar die het verhaal ook zo goed maken. Een juweeltje met scherpe, maar prachtige kanten.

Meer recensies van Icegini

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.