Ijzingwekkende opbouwende spanning

Icegini 03 februari 2025
Mijn eerste Pagie verhaal net uitgelezen en wat een spannend verhaal!
Elk jaar in oktober worden de dagen korter, de inwoners zoeken de warmte en veiligheid van hun huizen op...maar ergens wordt elk jaar ook een vermoord en gruwelijk lijk gevonden. Meer toeristen vinden ook hun weg naar de hoofdstad, dus politiek krijgen deze moorden elk jaar meer aandacht en worden ze belangrijker.
Rechercheur Tallin is de enige die de stad vermijd. Haar tweelingzus is er verdwenen en haar leven staat sinds dan stil. Ze vlucht weg naar elke keer een ander land, maar het laat haar niet los en ze besluit om terug te keren en te weten te komen wat er met haar zus gebeurd is. Maar het moment om dit te beslissen zou niet slechter kunnen...het wordt donker en kouder, oktober komt eraan.
Tallin komt terecht bij een team van rechercheurs, maar hoort er niet bij. Jaar collega's hebben hun eigen geschiedenis en geheimen en iemand is ook nog eens informatie naar de pers aan het doorgeven. Maar Tallin heeft zoals ene collega zal zeggen "ijzeren ballen" en heeft niet op.
Helsinki is voor me een traag op gang komend verhaal waarin je de verhalen van de personages leert kennen en de snelheid van het verhaal zich begint te versnellen en je in het verhaal vastbijt. Prachtig opgebouwd en verteld, ijzingwekkend spannend!

Meer recensies van Icegini