Uniek griezelig
Het kleine dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, met dichtgenaaide mond en ogen loopt ze door de straten, verschijnt ze plots in de huizen en blijft er dagenlang gewoon staan..tot ze ergens anders verschijnt. De bewoners van het dorpje laten haar net rust en leven volgens de speciale regels van het dorpje. Waaronder, maak haar ogen nooit open, communiceer niet met haar, ..... Maar er is een groepje jongeren die hier wat meer moeite mee heeft dan de rest van de bewoners en toegang heeft tot moderne middelen om te rebelleren.
Ze hebben echter geen rekening gehouden met het verleden en met het feit dat eenmaal je in Beek geboren bent, je nooit meer weg kan.
Heksen, vloeken op een dorp, griezelig gedoe....ik sla deze verhalen normaal over omdat ik ze wat zwakjes vind. Maar ik heb mijn lesje geleerd bij de boeken van Thomas Olde Heuvelt, want zijn verhalen zijn origineel, creepy in een heel andere manier. Er is angst, je gezicht geeft uitdrukkingen van niet te geloven, niet doen....en ondertussen blijf je maar de pagina's omdraaien, verder lezen...want je bent in de greep van het verhaal. Het verhaal is namelijk mooi, de personages zijn goed opgebouwd en de setting is zo geschreven dat je echt in Beek bent. En niet enkel van dit verhaal ben ik in de greep, maar van alle boeken van deze schrijver. Ze hebben een mooi, uniek gevoel en ik wil meer.
Ter info, ik heb de Nederlandse versie van het verhaal gelezen en niet de voor de Amerikaanse lezers aangepaste versie