Leest als fictie!
Karel de Grote was me enkel bekend door zijn invloed op het onderwijs tijdens zijn leven. Dankzij dit boek heb ik zo veel meer geleverd over dit historische figuur en hoe hij het Frankische Rijk uitbreidde tot het grootste West-Europese rijk en zijn invloed op de politiek en cultuur van Europa. Als hij nu zou geleefd hebben zou zijn rijk vergeleken kunnen worden met een groot deel van onze Europese Unie.
Dat er Arabische expansie gebeurde wist ik, maar niet dat het zo dichtbij kwam en zo krachtig was.
Als je van geschiedenis houdt maar geen zin hebt om een dikker boek te lezen of vreest dat het saai wordt, dan raad ik je aan om de boeken van Dick Harrison te proberen. Er was veel te vertellen over Karel de Grote, maar in dit boek werd het vlot gedaan, beknopt en heel vaak las het even gemakkelijk als een fictie boek. Ik genoot er echt van en wilde non-stop verder lezen.