Prachtig verteld
We staan op het punt dat Belgisch Congo bijna onafhankelijk wordt verklaard. In België wordt er gedacht dat alles wel goed zal verlopen en zo denken ook de meeste Belgen in Congo. Kathleen maakt haar eerste stappen als stewardess bij de prestigieuze luchtvaartmaatschappij Sabena, nadat ze ervaring heeft opgedaan tijdens de Expo 58. Terwijl velen breid zijn om er hun belangen kost wat kost te verdedigen, ontdekt zijn een heel ander Afrika.
Een nieuwe serie stripverhalen gebaseerd op belangrijke gebeurtenissen van België. Dit is het derde deel maar de eerste die ik las. Het verhaal is vlot en interessant verteld en de hele strip vat kort maar trouw aan de realiteit een belangrijk deel van de Belgische geschiedenis, samen met prachtige tekeningen.