Die rotschool met die fijne klas!
Volgens groep 7 is hun meester Brinkman de beste meester van de hele wereld. Hij is grappig, leuk en kan ook nog eens heel goed lesgeven. Ze hebben het heel erg naar hun zin in de klas. Meester Wijnen, de directeur, denkt daar anders over. Dat leuke en grappige vindt hij maar niks, hij wil orde in de school. Hierdoor kunnen meester Brinkman en meester Wijnen het niet heel goed met elkaar vinden.
Dit boek laat de geweldige band zien van meester Brinkman met zijn klas groep 7. Je ziet niet dat alleen meester Brinkman aan zijn leerlingen denkt, maar de leerlingen geven ook heel erg veel om hun meester en doen alles om hem te helpen. Zelfs wanneer zij hun meester voor lange tijd niet hebben gezien.
‘Die rotschool met die fijne klas’ is in 1976 het eerst gepubliceerde boek van Jacques Vriens. Toen ik erachter kwam dat dit boek heel lang geleden is geschreven, vond ik dit heel bijzonder. Dit had ik namelijk niet gemerkt tijdens het lezen. Het zou ook een boek kunnen zijn dat pas een paar jaar te koop is.
De schrijfstijl van dit boek is heel fijn, je leest er lekker makkelijk doorheen. Hoewel het een kinderboek is, is het ook voor volwassenen leuk om dit boek te lezen.