Prachtig eerbetoon aan de diverse Franse verzetsvrouwen
Bij het verschijnen van deze roman werden er een aantal ebooks verloot en ik was één van de gelukkige winnaars.
Wanneer we kennis maken met het hoofdpersonage Rose, woont ze op Hawai, samen met haar 3 kleinkinderen. Voor haar 69e verjaardag wordt ze door haar kleinkinderen uitgenodigd om samen met hen, haar verjaardag in haar geboorteland Frankrijk te vieren. Een mooi cadeau, maar toch heeft Rose gemengde gevoelens en enige weerstand om terug naar Parijs te gaan.
Toen ze in 1945 het land verliet had ze zich namelijk voorgenomen daar nooit meer terug te keren. Ze is erg bang voor de herinneringen. Ongetwijfeld zullen er geheimen en onaangename gebeurtenissen bloot worden gelegd.
Het proloog is erg heftig en zet gelijk de toon voor wat er verder volgt.
Middels het switchen tussen heden en verleden wordt het verhaal van en door de jonge verzetsvrouw Rose verteld.
De opbouw is mooi en goed uitgewerkt.
Door de fijne schrijfstijl van Jerrad leest het boek erg vlot en blijft het boeiend.
Zijn beeldende beschrijvingen maken sommige gebeurtenissen erg heftig en zijn zeer helder voor te stellen.
Het verhaal is een mooi eerbetoon aan de diverse Franse verzetsvrouwen die met gevaar voor eigen leven, en soms met de dood tot gevolg, in opstand kwamen tegen de Duitse bezetter.
Een prachtige roman waarvan ik wederom heb genoten!
Een aanrader!
Bedankt Jerrad dat ik weer de kans heb gekregen om jouw nieuwe roman te mogen lezen!
Het proloog is erg heftig en zet gelijk de toon voor wat er verder volgt.
De opbouw is mooi en goed uitgewerkt.
Een prachtige roman waarvan ik wederom heb genoten!
Een aanrader!