Elvis leeft!
Komt een frêle jongedame mijn boekenwinkeltje (*) binnengelopen.
Letterlijk. In jogging-outfit. Veegt wat parelend zweet van haar voorhoofd - zegt haast verontschuldigend dat ze een roman heeft geschreven. Uitgegeven bij een mij onbekende uitgeverij. Vraagt of ik die misschien zou willen verkopen.
Omdat ik enige ervaring heb met frêle jongedames die een roman hebben geschreven, hou ik een slag om de arm.
Zeg ik (naar waarheid) dat ik alleen verkoop wat ik graag gelezen heb.
Maar dat ik het een eerlijke kans wil geven.
Eerlijk, als in: tien bladzijden. Acht meer dan vaak het geval.
Want na twee weet je het meestal wel.
En dan - een paar dagen later - arriveert het boek, met die welhaast onweerstaanbare cover.
Met die even opwindende als misleidende titel.
Elvis, het verhaal van een meisje van zestien.
“Everything you don’t want to know about your child’s sex life.”
Wéér een reden om het niét te lezen.
Maar.
Vanaf de eerste zinnen weet ik: hier is geen over-ambitieuze, navelstaarderige jogger, maar een schrijfster aan het werk.
Een schrijfster die van haar personage houdt, haar vorm en vlees geeft, zich af en toe vergaloppeert, maar nooit de teugels kwijtraakt.
Neen, niet iederéén zal meegaan in de wending van de wending van de plotwending, maar niemand zal onbewogen blijven bij wat onafwendbaar is.
Niemand die de eerste tien bladzijden leest, zal dit opzij leggen.
“We geven uitsluitend literaire fictie uit, met als vuurdoop Elvis van Marieke Sibarani.”, zo staat het op de website van Uitgeverij (?) Laut te lezen.
Wel… deze vuurdoop is alvast geslaagd.
Vanaf morgen te koop in mijn winkeltje.
(*) www.bookznbooze.be
Zeg ik (naar waarheid) dat ik alleen verkoop wat ik graag gelezen heb.
Maar dat ik het een eerlijke kans wil geven.
Eerlijk, als in: tien bladzijden. Acht meer dan vaak het geval.
Want na twee weet je het meestal wel.
Met die even opwindende als misleidende titel.
Elvis, het verhaal van een meisje van zestien.
“Everything you don’t want to know about your child’s sex life.”
Wéér een reden om het niét te lezen.
Maar.
Niemand die de eerste tien bladzijden leest, zal dit opzij leggen.
Wel… deze vuurdoop is alvast geslaagd.
Vanaf morgen te koop in mijn winkeltje.
(*) www.bookznbooze.be