Een poëtische reis van liefde en verlies.

Oliver Reps neemt je mee op een unieke reis met Twintig keer Dee, een verse novel die proza en poëzie vervlecht tot een ontroerend verhaal.
De hoofdrolspeler, gegrepen door onzekerheid en verlangen, stapt op de trein naar Berlijn om zijn vriendin Dee te ontmoeten.
De reis wordt een stroom van gedachten, waarin hoop en angst elkaar afwisselen. In korte, ritmische stukken tekst schetst Reps een beeld van de innerlijke worsteling van de treinreiziger. De analoge foto's die door het boek heen verweven zijn, voegen een extra laag van mysterie en diepgang toe.
Twintig keer Dee is geen gemakkelijk boek. De experimentele vorm en het ontbreken van leestekens vragen wat aanpassing bij het lezen. Maar als je je daar doorheen weet te worstelen, word je beloond met een ontroerend verhaal over liefde, verlies en de zoektocht naar zingeving.
Als je geniet van poëtische taal en symboliek, de complexiteit van liefdesrelaties en van experimentele literatuur dan is Twintig keer Dee zeker het lezen waard.
Laat je meevoeren door de woordenstroom van Reps en het ritme in de teksten.

Onderstaand een opdracht in het kader van de leesclub waar ik aan meedeed:

Twintig keer Dee

Twintig keer gelezen,

Langzaam gaan begrijpen,

laag na laag ontvouwen,

analoge foto's in het donker.

Ritme in de woorden,

verhaal mondjesmaat,

langzaam komt het plaatje,

drie sterren, dat is het waard.

Meer recensies van ikkebenhet Diana