Opeenstapeling van heftige gebeurtenissen in het leven van 4 zussen
De omslag is opvallend; het lijkt wel abstracte kunst. De kleuren zijn opvallend en de doordringende blik in de ogen van de vrouw trekt mijn aandacht. Als ik de binnenflap opendoe, zie ik de haardos van de vrouw en komt de blauwe kleur van de achterkant tevoorschijn. De tekst op de achterflap nodigt zeer uit om meer te weten te komen over deze zussen en hun familieband. De titel is veelbelovend romantisch!
Tot slot zijn er aanbevelingen van zowel Oprah Winfrey als Barack Obama. Dit legt de lat wellicht wel hoog…..
Het verhaal begint met William, die door een traumatische ervaring in zijn prille leven het idee heeft onzichtbaar te moeten zijn. Doordat hij ontdekt wordt als basketballer, wordt hij zichtbaarder; hij doet er toe. Tijdens zijn studie ontmoet hij Julia, de oudste van de zussen Padavano. Hij trouwt met haar en wordt opgenomen in haar familie; hiermee lijkt zijn leven een positieve draai te krijgen.
Maar helaas, door een aantal gebeurtenissen, begint de familieband barstjes te vertonen en leidt dit uiteindelijk tot een definitieve breuk – op diverse vlakken. Gaat dit nog goedkomen?
Het verhaal wordt verteld vanuit diverse perspectieven verteld, hierdoor leer je de personages goed kennen en begrijp je de keuzes die ze maken. Ik vind de schrijfstijl van Ann Napolitano heel toegankelijk, met weinig moeilijke woorden en korte zinnen. Soms moest ik wel even de tijd nemen om een zin te herlezen om de essentie ervan te begrijpen, ook omdat het soms wat poëtisch beschreven werd. Het maakt het dan ook wel een boek wat je niet even makkelijk oppakt om 'even snel' een hoofdstuk te lezen.
Er komen prachtige quotes in het verhaal voor; over omgaan met verlies, familiebanden, loslaten, jezelf mogen/kunnen zijn - mooie levenslessen.
Voor mij was het de 1e kennismaking met Ann Napolitano en ze heeft een goede 1e indruk achtergelaten.