Fijne feelgood!
Mandy is happy single, heeft een beste vriendin Alice op wie ze altijd kan rekenen en is met trots de eigenaar van Tarte à deux, een succesvolle bruidstaartenwinkel. Jason is haar collega en bakker in de taartenwinkel. Ze mag hem graag als collega en heeft hem nooit op een andere manier bekeken. Tot haar ex François een bruidstaart bij haar wil bestellen. Al het verdriet komt naar boven en ze voelt zich een mislukkeling. Jason stelt voor om te doen alsof ze een relatie hebben om François om de tuin te leiden. Jason blijkt zijn rol als haar vriend wel heel erg goed op te pakken. En Mandy kan de zoete woorden van Jonas best wel waarderen. Maar is alles in hun fake relatie maar schijn?
‘De smaak van harteschijn’ is het debuut van Ine Maria Kiekens. De novelle luistert lekker weg en je gaat als lezer gemakkelijk in het verhaal mee. De schrijfstijl is levendig en vlot, de personages zijn herkenbaar en de omstandigheden zijn tot de verbeelding sprekend en grappig. Door de manier waarop al die lekkernijen worden beschreven kreeg ik tijdens het lezen steeds meer zin in zoetigheid.
Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Mandy. Hierdoor ontbreekt de gedachtegang van Jonas. Jammer, maar we komen via Mandy voldoende over hem te weten om toch een goed beeld van hem te kunnen vormen. Naast Mandy en Jonas maken we ook kennis met Alicia en Levi. Alicia is de beste vriendin van Mandy en Levi is de halfbroer van Jonas. Met zijn komst stipt de auteur een maatschappelijk probleem aan maar ook een karakter waar ik in ieder geval meer over wil zou willen weten. Misschien in ‘De geur van dennenkransjes’ waar hij, naast Alicia, ook in terug zal keren.
Een feelgood novelle met een uitnodigende originele titel, sympathieke hoofdpersonages, een vervelende ex, heerlijke humor en een hoog zwijmelgehalte, aanrader!