spannende rollercoaster

ilonka.audiobooks 04 januari 2025
Tien jaar geleden vormde Seren samen met zes schoolvrienden de ‘Sandwichclub’. Deze hechte vriendenclub viel na de verdwijning van Cleo uit elkaar. Inmiddels heeft Seren een relatie met David en runt ze haar eigen modelabel, Dark Angel. Dan staat Seren op een modeshow in het Hilton hotel plots oog in oog met Stijn, Cleo’s vroegere vriendje. Diezelfde dag valt Stijn echter van de trap en sterft. Dit is het begin van een race tegen de klok want in een brief die Seren ontvangt staat dat de dagen van de leden van de Sandwichclub geteld zijn. Geen van hen zal Kerstmis halen…

Barbara De Smedt heeft een pakkende schrijfstijl waarmee ze niet alleen het verhaal in het heden maar ook in het verleden tot leven laat komen. De lezer maakt zo kennis met de groep vrienden en de gebeurtenissen op kerstavond, tien jaar geleden. De focus in het heden ligt op Seren. Seren is een boeiende personage die nog altijd gebukt gaat onder de verdwijning van Cleo. Ze weet wat er echt gebeurd is maar ze heeft hier nooit met iemand over gepraat.

We volgen Seren in haar zoektocht naar degene die haar de brieven schrijft. Ze zoekt, tegen de destijds gemaakte afspraak in, haar vroegere vrienden op. Dit blijft niet zonder gevolgen maar Seren komt steeds dichter bij de waarheid terwijl de vraag ‘wie kan ze eigenlijk nog vertrouwen?’ steeds belangrijker wordt.

‘Dodelijk spoor’ verscheen als luisterboek in de vorm van een Adventskalender in 24 delen. Op 25 december 2024 verscheen het complete verhaal als Ebook en luisterboek. In 2025 zal dit verhaal onder de titel ‘Ze kwam terug’ als paperback verschijnen.

Ik vind het idee van de Adventskalender erg leuk maar ik heb gewacht op het complete verhaal en kon mij hier helemaal in verliezen. ‘Dodelijk spoor’ is een spannende rollercoaster vol emoties, vele wendingen en onverwachte gebeurtenissen. De weg naar de ontknoping is meedogenloos. Ik was door ‘Alleen’ en ‘koud’ al fan van Barbara De Smedt en wat mij betreft past dit spannende verhaal heel mooi in het rijtje van haar eerder verschenen pageturners, aanrader!

Meer recensies van ilonka.audiobooks

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.