Meeslepend en vol emotie
Myrthe en haar zoontje proberen het leven weer op te pakken na het onverwachte overlijden van haar man Olivier. Maar ze komt er niet alleen achter dat haar man een affaire had. Ze krijgt ook aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden. Wanneer ze op zelf op zoek gaat naar de waarheid over zijn overlijden, stuit ze op weerstand van haar vriendinnen en de politie. Vanaf het moment dat ze ook bedreigingen ontvangt, begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen.
‘Mijn leven leek de laatste tijd een aaneenschakeling van wisselende emoties en heftige gesprekken. De gedachten in mijn hoofd gingen alle kanten op en ik wist niet meer wie ik moest geloven. En of ik mezelf nog wel moest geloven.’
Julienne Brouwers heeft een fijne schrijfstijl vol meeslepende spanning en emotie. Ze zorgt ervoor dat het verhaal, de personages en de spanning langzaam onder je huid kruipen. Het plot is sterk, de onheilspellende spanningsopbouw zit goed in elkaar en blijft het hele verhaal aanwezig. De personages zijn goed uitgewerkt. Doordat ze realistisch en eigenlijk heel gewoon zijn leef je gemakkelijk met ze mee. Door de vele interessante personages, de spannende momenten en de onverwachte wendingen blijf je geboeid en nieuwsgierig. Regelmatig wordt de lezer op het verkeerde been gezet. Ik vind het geweldig om mee te puzzelen naar de waarheid, elke situatie en iedere personage lijkt verdacht!
‘Dubbel bedrog’ is geschreven vanuit het perspectief van Myrthe. We volgen haar in haar drukke dagelijkse leven als huisarts en moeder maar vooral tijdens haar zoektocht naar antwoorden. Het is heerlijk om in haar gedachtegang mee te gaan op de spannende momenten waarop ze stukjes van de puzzel weet te ontrafelen. De momenten van verbijstering en pure wanhoop weet de auteur ook heel mooi te raken.
Naast Myrthe komen er nog een aantal andere boeiende personages voorbij. Ik kan enorm genieten van de karakteristieke rechercheurs die ze binnen haar verhalen tot leven brengt. Ook weet ze, ondanks alle ellende die Myrthe moet doorstaan, ook ruimte te maken voor een sprankje hoop en een vleugje liefde…
Na het lezen van ‘Koel water’ en ‘Ziek van jou’ was ik al overtuigd. En ‘Dubbel bedrog’ past heel goed in Julienne Brouwers rijtje meeslepende spannende psychologische thrillers. Zeker ook als luisterboek een aanrader!