Spannende pageturner
In ‘Dwaalspoor’ , alweer het vijfde deel van de Kate Marshall serie, onderzoeken privédetectives Kate Marshall en Tristan Harper de verdwijning van Janey Macklin in 1988. Het kan de lucratiefste klus uit Kates carrière worden maar het wordt voor haar persoonlijk al gauw ingewikkeld als Peter Conway, de beruchte Nine Elms-kannibaal, er iets mee te maken lijkt te hebben. Iedere aanwijzing stuurt hen een andere richting op. De laatste persoon die Janey levend heeft gezien is al berecht, veroordeeld en vrijgesproken van de moord. Bovendien verkeert Peter Conway in slechte gezondheid.
Kate en Tristan voelen inmiddels vertrouwd aan, zijn persoonlijk gegroeid en samen als team sterker geworden. Ik kijk altijd uit naar hun verhalen, ga mee op onderzoek en leef mee met de ontwikkelingen in hun persoonlijke levens. Jake is een fijne personage. Hem hebben we in de serie zien groeien van tiener tot een volwassen man. Peter Conway is een fascinerende personage met een zieke geest. Naast deze vertrouwde personages maken we kennis met een aantal personages die heel gewoon lijken maar allemaal zo hun geheimen met zich meedragen.
Robert Bryndza trekt je met zijn gevatte schrijfstijl gemakkelijk het verhaal in. Hij weet als geen ander zijn personages een gezicht te geven met kleine maar belangrijke details van uiterlijke kenmerken en karaktertrekken die de personages vormen en krachtig in het verhaal zetten.
Als lezer blijf je geboeid en voel je je verbonden met het verhaal en de personages. Door de ontmoetingen met getuigen en verdachten, de aanwijzingen die regelmatig op een rijtje worden gezet. En de manier waarop uiteindelijk, na een spannende weg vol onverwachte gebeurtenissen en wendingen, een helder beeld verschijnt van de gebeurtenissen al die jaren geleden.
‘Dwaalspoor’ speelt zich af in een donkere sfeer van koude, natte en winterse dagen. De meedogenloze gebeurtenissen van al die jaren geleden, maar ook de persoonlijke ontwikkelingen in het leven van Kate, geven je kippenvel. Eenmaal in de greep van het verhaal ga je mee in dit onderzoek tot de oplossing levendig voor je ogen verschijnt. Sterk geschreven, sterk voorgelezen; aanrader!