Zomerse feelgood
Riva is modefotograaf en omringd door succesvolle vrienden lijkt ze een perfect leven te leiden. Maar ze is snel overprikkeld en kampt met paniekaanvallen. Alex is haar beste vriend, Hij is een gewild acteur en staat altijd in het middelpunt van de belangstelling. Voor zijn werk moet hij in topconditie blijven. Hiervoor volgt hij een streng dieet en moet hij veel sporten. Allebei hebben ze een kant die ze verborgen houden, allebei laten ze zien wat ze zelf willen laten zien.
Samen vertrekken ze voor een vakantie naar een Mexicaans eiland. Zonder paparazzi en zonder prikkels komen Riva’s oude, ver weggestopte gevoelens voor Alex bovendrijven. Maar een leven met Alex betekent een leven in de spotlights...
‘Hou me verborgen’ is geschreven vanuit Riva en Alex. Hierdoor leren we beide personages kennen. Hoe ze in het leven staan en waar ze mee worstelen in hun ogenschijnlijk perfecte levens. In het luisterboek hebben Riva en Alex een eigen mooi bij de personage passende stem gekregen waardoor het fijn is om naar dit verhaal te luisteren.
Aysline Mcgrath heeft een levendige schrijfstijl. Door de beschrijving van de setting, de personages en hun emoties komt het verhaal tot leven. Ze heeft op een luchtige maar realistische manier thema’s als overprikkeling, eet en paniekstoornissen verweven in het verhaal. De vriendschap en liefde tussen Alex en Riva spat van de pagina’s af terwijl ze uitzoeken of de liefde sterk genoeg is.
Een zomerse feelgood met een serieuze ondertoon. Over grenzen stellen en verleggen, over luisteren naar je lichaam en goed zorgen voor jezelf. En over de liefde die, indien krachtig genoeg, altijd overwint.