‘Koffieflirt’
Als haar buurvrouw een ongeluk krijgt, besluit Annabel haar te hulp te schieten. Terwijl de vrouw herstelt, biedt ze aan tijdelijk haar koffiewinkel over te nemen. Het runnen van een koffiezaak, de zorg voor een puppy en niet te vergeten de knappe zoon van de buurvrouw zetten het leven van Annabel op z’n kop. Stort Annabel zich in dit nieuwe leven vol onzekerheden of houdt ze vast aan haar oude, vertrouwde routine?
Na het lezen van ‘Vensterbankflirt’ hoopte ik al op meer verhalen van dit gezellige vriendinnengroepje. Annabel heeft in ‘Koffieflirt’ haar eigen verhaal gekregen. Ze is een herkenbare realistische personage met herkenbare struggles en emoties. Tot grote vreugde van haar familie heeft ze al jarenlang een relatie met Laurens. Haar leven is gewoon prima maar op het moment dat ze de kans krijgt om tijdelijk de koffiewinkel over te nemen gaat er een wereld voor haar open en vraagt ze zich af of ‘gewoon prima’ nog wel voldoende is.
Fabienne Swinkels laat met haar vlotte schrijfstijl het verhaal rondom Annabel tot leven komen. Door de levendige beschrijving van het koffiezaakje zit je tijdens het lezen van het verhaal aan een tafeltje nippend aan een heerlijke koffie. Het karakter van Annabel is interessant, de omstandigheden fijn om in mee te gaan. De voorspelbare vriend, de tijdelijke baan in dat gezellige koffiezaakje, een mysterieuze hunk en natuurlijk de geweldige vriendinnen die de situatie zo helder onder woorden weten te brengen voordat Annabel dit zelf kan.
Naast de geweldige Betty, haar zoon en hondje heeft Laurens uiteindelijk toch ook mijn hart gestolen. De vriendinnen zijn heel divers en hun karakters samen maken het vriendinnengroepje hecht en sterk.
‘Koffieflirt is een hartverwarmend verhaal over het maken van keuzes, over opkomen voor jezelf en je eigen pad kiezen in het leven. Een verhaal met leuke personages, humor, gezelligheid en een klein vleugje romantiek. Leuk dat Annabel een 'gezicht' heeft gekregen, hopelijk volgen er nog verhalen over de andere vriendinnen…