Verrassende feelgood
In ‘Mag het wat zachter?’ van Kaat De Kock werkt Mira als journalist en deelt ze een appartement met haar beste vriendin Fien. Haar nieuwe collega Emiel blijkt een oude vlam van haar te zijn en ze kunnen het goed met elkaar vinden, binnen en buiten werktijd. Ze geniet van haar werk en van de gezelligheid samen met Fien. Maar hun buurman verpest hun woonplezier door elke nacht keiharde muziek te draaien. Gelukkig gaat Emiel voor hun de confrontatie aan en lijkt de rust teruggekeerd…
Kaat de Kock heeft een vlotte schrijfstijl. Ze heeft een vermakelijk verhaal rondom Mira gecreëerd vol afwisselende, verrassende en spannende wendingen. Door haar werk, de bezoekjes aan haar ouders, het contact met een oude vriendin en haar relatie met Emiel krijgt Mira karakter. Haar issues zijn herkenbaar, realistisch en maken haar sympathiek waardoor je gemakkelijk met haar mee kunt leven.
De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar, de introductie van een aantal personages in het heden en uit het verleden is goed getimed waardoor het verhaal steeds verrast en uiteindelijk een hele andere kant op gaat dan ik had verwacht.
‘Mag het wat zachter?’ leest lekker weg en is niet gemakkelijk weg te leggen. De humor, romantiek en een vleugje spanning komen samen in deze wervelende feelgood waar de liefhebber zeker een aantal uurtjes zoet mee zal zijn!