Match - Axel en Tara
In ‘Matchmaking’ willen Noud en Eline hun vrienden Axel en Tara aan elkaar koppelen maar zelf vinden ze elkaar totaal geen match. Dat ze allebei van Marvel-films houden en in Groningen wonen lijkt niet echt voldoende om hen bij elkaar te brengen. Wanneer ze samen moeten werken aan een project leren ze elkaar op vele andere manieren kennen, misschien krijgen hun vrienden toch gelijk…
Axel en Tara zijn twee boeiende personages met realistische herkenbare problemen. Ze hebben allebei een ‘rugzakje’ dat ze het liefst zo onzichtbaar mogelijk willen dragen. Allebei verbergen ze hun issues voor de buitenwereld. Dit is niet gemakkelijk omdat het voor beiden zo’n grote invloed heeft op hun dagelijkse leven.
Ryanne Veldkamp heeft een vlotte en pakkende schrijfstijl. Ze weet hiermee het verhaal van Axel en Tara tot leven te brengen binnen een meeslepende verhaallijn waarin ruimte is voor serieuzere thema’s die grote impact hebben op het leven. De thema’s, de manier waarop de personages hiermee worstelen en de bijbehorende emoties zijn realistisch en herkenbaar beschreven. Het verhaal heeft prettig korte hoofdstukken en leest lekker weg waardoor je steeds toch nog even een hoofdtukje verder leest.
‘Als je niet naar je lijf luistert als het fluistert begint het vanzelf te schreeuwen.’
Ik heb vooral met Axel meegeleefd. Hij is erg hard voor zichzelf en moet van zichzelf helemaal alleen met zijn heftige problemen omgaan. Vanaf het moment dat Tara hem op een kwetsbaar moment aantreft en vastberaden is om hem te helpen verandert er niet alleen iets in hem maar dat moment is ook een eyeopener voor haar en haar eigen problemen.
‘Matchfixing’ , het tweede deel in de Match serie gaat over Noud en Eline. Wat ik heel leuk vind is dat beide verhalen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ryanne heeft twee verschillende verhalen geschreven die als puzzelstukjes in elkaar passen, origineel en leuk!