Knallend einde van deze serie
De Bucketlistblunders serie van Angelique Haak bestaat uit drie korte verhalen waarin we Saar volgen op haar missie om niet langer ‘Saaie Saar’ te zijn.
In dit derde en laatste deel lijkt het bucketlist plan zijn vruchten af te werpen. Een relatie met Laurens lijkt dichterbij dan ooit. Hij vraagt haar om een weekend te gaan mountainbiken in de Ardennen en geeft haar voor haar verjaardag zelfs een stedentrip naar New York City cadeau.
Natuurlijk gaat ze mee naar New York. Dit is haar kans om bij Daisy’s grote finale van The American Dream aanwezig te zijn maar terwijl Laurens uitkijkt naar een romantisch samenzijn in the big apple heeft Saar hele andere dingen aan haar hoofd.
Saar is een geweldige personage en allesbehalve saai. Ze is menselijk en soms lekker naïef. Tijdens het afwerken van haar bucketlist komt ze zichzelf tegen, denkt ze na over haar eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Nu ze uit haar comfortzone is gestapt kijkt ze anders naar haar leven en de mensen om haar heen. Terwijl New York knallend het nieuwe jaar verwelkomt viert Saar haar eigen feestje…
Wat een fijne serie! Het verhaal is meeslepend, vermakelijk en heeft een onderliggende boodschap over het leven, ook al is het verhaal van Saar enorm uitvergroot. Angelique Haak heeft een vlotte en levendige schrijfstijl vol humor en ik heb echt veel plezier beleefd aan het verhaal van Saar. Dat het verhaal zich grotendeels in NY afspeelt is voor mij als fan van deze stad zeker een extraatje.