Origineel
Veertien jaar geleden zijn in het Groningse dorpje Ezinge een moeder en haar zesjarige tweeling op lugubere wijze om het leven gebracht. In ‘Rode Skelter’ duiken we met Erik Westra, student journalistiek, in deze oude moordzaak. Erik is geboren in Ezinge, hij was destijds 8 jaar. Nu woont en studeert hij in de stad Groningen. De excentrieke dorpsgenoot, Melissa Smit, is voor de moorden opgepakt en opgesloten. Ze besloot niet meer te praten, veel vragen bleven onbeantwoord.
Persoonlijk vind ik het erg leuk dat het verhaal zich afspeelt in een voor mij bekende omgeving. Maar dat het verhaal zo echt tot leven komt door de stemmen van Kees Hulst, Thijs Miedema, Miryanna van Reeden en Huub Dikstaal is wat mij betreft de kers op de taart. Hun stemmen passen perfect bij de personages en het verhaal!
‘Rode Skelter’ is een origineel concept, fictie in een true crime jasje. De schrijfstijl is vlot, levendig en pakkend. Deze podcastserie bestaat uit 6 delen, het complete verhaal heeft maar een afspeeltijd van 3.5 uur. Toch geeft Nathalie Pagie de lezer alle reden om zichzelf te kunnen verliezen in de gedachtegang van Erik. De spanningsopbouw is sterk en de verschillende perspectieven boeiend. Je moet wel blijven luisteren door alle ontwikkelingen, de onverwachte wendingen, onthullingen en gebeurtenissen. De uiteindelijke ontknoping kent geen losse eindjes, is heftig, spannend en onverwacht.